Udveksling i Argentina

Argentina er det næststørste land i Sydamerika. Omgivet af Andesbjergene i vest og Atlanterhavet i øst, strækker landet sig fra det tropiske nord til indlandet i den sydlige del af kontinentet. Argentina siges at være den mest ”europæiske” nation i Latinamerika. Mange af de 44 millioner indbygger har europæiske rødder, hovedsagligt spanske, italienske eller franske. I den østlige del syd for hovedstaden, Buenos Aires, findes også en del beboere med dansk afstamning.

De første 4 dage vil du tilbringe i storbyen Rosario, hvor du sammen med en masse udvekslingsstudenter vil blive introduceret til den argentinske kultur, få spansk undervisning og rundvisning i Rosario. Dette er en god måde lige at lande på Argentina, inden du bliver introduceret til din værtsfamilie.

I løbet af dit udvekslingsår vil organisationen også arrangere forskellige rejser til f.eks. Iguazu, Nordvesten og Bariloche, hvor du har mulighed for at tilbringe noget tid med de andre udvekslingsstudenter. Du får venner fra alle verdenshjørner, mens du ser forskellige dele af landet.

Den argentinske kultur og sproget
At være på udveksling i Argentina giver dig en åben mulighed for at lære den argentinske kultur og det spansk sprog at kende på nært hold. Det argentinske folk er utrolig åbne og glade for at snakke. Derfor er det heller ikke noget problem, hvis du i forvejen ikke snakker spansk, da du uden tvivl vil lære det. Argentinerne vægter det sociale liv højt både i familien og i skolen. Det er meget normalt, at der ugentlig afholdes ”asado”, hvor hele familien samles og tilbringer en dag sammen. Det samme gælder med venner, med hvem det er normalt at mødes i ugens løb og specielt i weekenderne for at spise ”media tarde” eller drikke ”mate” sammen i en af byens parker. Den argentinske kultur byder ligeledes på mange forskellige helligdage, som markeres på diverse måder både i byen og på skolerne.

Værtsfamilie
De argentinske familier er normalt meget åbne og glade for at byde en udvekslingsstudent velkommen i deres hjem. De vil gerne dele ud af deres kultur og historie og indvillige dig i deres liv. De fleste familier bor omkring storbyen Rosario i provinsen Santa Fe. Men der er også familier i provinserne Buenos Aires, Córdoba og Mendoza. Familierne har en afslappet adfærd og tager tingene meget, som de kommer. Da argentinerne er meget sociale og familiemennesker, kommer du hurtig til at kende store dele af familien. Frokost og aftensmad er varme måltider, som du normalt spiser med familien (dog afhænger frokosten af forældrenes arbejde), hvor du snakker om alt mellem himmel og jord. Om eftermiddagen/aften samt i weekenderne tilbringer du tit tid med familien, hvor du drikker ”mate” og hygge-snakker mens du gør dagens gøremål.

Du skal være forberedt på, at du i Argentina ikke er garanteret eget værelse, da det er normalt at dele med en værtssøskende. Hvis det er tilfældet, vil dette værtssøskende vil være af samme køn, og oftest samme alder. At have et værtssøskende er for de fleste elever en utrolig givende oplevelse. Det knytter et tæt venskab, som ofte bliver en stor tryghed i løbet af året.

argentina
Længde

Skoleår

afrejse

Juli 2020

Velkomstcamp

Inklusiv

Pris

59.300DKK

Skole og fritid
De fleste har timer om formiddagen, men du kan også have det om eftermiddagen. Skoleåret starter som regel i marts og slutter i november. Derfor vil du med sandsynlighed komme i midten af skoleåret, og blive indtil midten af det efterfølgende skoleår. Skoledagene er som regel omkring 5 timer, hvor du enten tager hjem bagefter for at spise frokost med familien, eller gør det før, hvis du har timer om eftermiddagen. Som udvekslingsstudent vil du blive placeret på en ”escuela secundaria”, hvor der er 5 eller 6 årgange alt efter skolen. Argentinere er 12-13 år, når de går fra ”primaria” til ”secundaria”.

Fagene afhænger af, hvilken årgang du går på, samt hvilken retning du har. Normalt er der tre retning: naturfag, samfundsfaglig og kreativ. Alle retninger har fag som matematik, historie og litteratur, men der er også politik, økonomi, psykologi, idræt og forskellige former for geografi. På skolen betaler du løbende for bøger og fotokopier, som bruges i undervisningen, men det er som regel meget små beløb. Samtidig har du også skoleuniform på, som oftest består af en bluse, samt et par normale bukser i en bestemt farve.

Efter skole vil du ofte tage hjem og spise frokost, hvorefter der er ”siesta”, hvor alle butikker holder lukket indtil omkring kl. 17.

I fritiden er nogle af de populære sportsgrene fodbold og volleyball, samt forskellige former for fitness. Der er også mulighed for at gå til andre sportsgrene. Hvis du ønsker at deltage i noget mere kreativt, kan du bl.a. vælge musik, dans eller andre kulturelle aktiviteter. Sport og andre fritidsaktiviteter er en god måde til at få en masse nye venner på udenfor skolen og lære spansk endnu bedre.

Lokal kontaktperson
Som udvekslingsstudent får du tildelt en personlig lokal kontaktperson, som bor i en overskuelig radius fra din værtsfamilie. Hver måned møder du din kontaktperson for at snakke om hvordan det går. Din kontaktperson står ligeledes altid klar, hvis der skulle være udfordringer eller spørgsmål. Samtidig kan din kontaktperson arrangere forskellige små sammenkomster med de andre udvekslingsstudenter i området. Dette er en unik mulighed for at lære andre udvekslingselever at kende og få gode oplevelser på tværs af kulturer.

Gratis og uforpligtende interview

Welcome camp

Hvis du vælger vores High School udvekslingsprogram i Argentina, starter din udveksling med en 4-dages Welcome Camp i Rosario. Orienteringen er inkluderet i prisen på programmet. Denne orientering er meget omfattende og består hovedsageligt af kulturelle workshops og spanskundervisning. Der er aftenprogrammer, byture med bus, båd og meget mere. Du bliver forberedt på livet i Argentina.

Denne 4-dages orientering er arrangeret af vores samarbejdspartnere i Argentina og der vil være udvekslingsstuderende fra hele verden. En fantastisk start på dit eventyr i Argentina!

Testimonials

Ellen i Argentina                    Skoleår 2013-2014

Før jeg forlod Danmark, håbede jeg på, at få et fantastisk udvekslingsår. Jeg håbede også, at jeg hurtigt ville lære det smukke spanske sprog, og at jeg hurtigt ville passe ind i den Argentinske kultur. Alt dette gik i opfyldelse, og jeg har lært en masse om kultur, og jeg har mødt en masse fantastiske mennesker, som jeg ofte tænker tilbage på og som lærte mig en masse. Jeg synes også, at jeg hurtigt fik styr på det spanske, selvom det var en stor udfordring til at starte med. Jeg kunne ikke tale et eneste ord, af spansk, da jeg ankom og det førte til en del misforståelser. Men efter et år, da jeg kom tilbage til Danmark, talte jeg endda spansk i søvne!