Udveksling til Argentina

Længde

5 - 12 måneder

Programstart

Juli 2021

Alder

14 - 18 år

Omgivet af Andesbjergene i vest og Atlanterhavet i øst, strækker landet sig fra det tropiske nord til indlandet i den sydlige del af kontinentet. At være på udveksling i Argentina giver dig en åben mulighed for at lære den argentinske kultur og det spansk sprog at kende på nært hold.

Rejs afsted med into!

Hvorfor Argentina?

Welcome Camp i Rosario

Kultur og workshops i Rosario!

Hvis du vælger vores udvekslingsprogram i Argentina, starter din udveksling med en 4-dages Welcome Camp i Rosario. Denne orientering er meget omfattende og består hovedsageligt af kulturelle workshops og spanskundervisning. Der er aftenprogrammer, byture med bus, båd og meget mere. Du bliver forberedt på livet i Argentina. Denne 4-dages orientering er arrangeret af vores samarbejdspartnere i Argentina og der vil være udvekslingsstuderende fra hele verden. En fantastisk start på dit eventyr i Argentina!

KULTUREN

Argentina siges at være den mest ”europæiske” nation i Latinamerika. Mange af de 44 millioner indbygger har europæiske rødder, hovedsagligt spanske, italienske eller franske. I den østlige del syd for hovedstaden, Buenos Aires, findes også en del beboere med dansk afstamning.

Det argentinske folk er utrolig åbne og glade for at snakke

Derfor er det heller ikke noget problem, hvis du i forvejen ikke snakker spansk, da du uden tvivl vil lære det. Argentinerne vægter det sociale liv højt både i familien og i skolen. Det er meget normalt, at der ugentlig afholdes ”asado”, hvor hele familien samles og tilbringer en dag sammen. Det samme gælder med venner, med hvem det er normalt at mødes i ugens løb og specielt i weekenderne for at spise ”media tarde” eller drikke ”mate” sammen i en af byens parker. Den argentinske kultur byder ligeledes på mange forskellige helligdage, som markeres på diverse måder både i byen og på skolerne.

FANTASTISK NATUR

INTO-ELEV STEPHANIE

DIN FAMILIE

De argentinske familier er normalt meget åbne og glade for at byde en udvekslingsstudent velkommen i deres hjem. De vil gerne dele ud af deres kultur og historie og indvillige dig i deres liv. De fleste familier bor omkring storbyen Rosario i provinsen Santa Fe. Men der er også familier i provinserne Buenos Aires, Córdoba og Mendoza

Familierne har en afslappet adfærd og tager tingene meget, som de kommer.

Da argentinerne er meget sociale og familieorienteret, kommer du hurtigt til at kende store dele af familien. Frokost og aftensmad er varme måltider, som du spiser med familien (dog afhænger frokosten af forældrenes arbejde), hvor du snakker om alt mellem himmel og jord. Om eftermiddagen/aften samt i weekenderne tilbringer du tit tid med familien, hvor du drikker ”mate” og hygge-snakker.

Du skal være forberedt på, at du i Argentina ikke er garanteret eget værelse, da det er normalt at dele med en værtssøskende. Hvis det er tilfældet, vil denne værtssøskende være af samme køn, og oftest samme alder. At have et værtssøskende er for de fleste elever en utrolig givende oplevelse. Det knytter et tæt venskab, som ofte bliver en stor tryghed i løbet af året.

DIN SKOLE

De fleste har timer om formiddagen, men du kan også have det om eftermiddagen. Skoleåret starter som regel i marts og slutter i november. Derfor vil du med sandsynlighed komme i midten af skoleåret, og blive indtil midten af det efterfølgende skoleår. Skoledagene varer omkring 5 timer, hvor du enten tager hjem bagefter for at spise frokost med familien, eller gør det før, hvis du har timer om eftermiddagen. Som udvekslingsstudent vil du blive placeret på en ”escuela secundaria”, hvor der er 5 eller 6 årgange alt efter skolen.

Fagene du kan opleve, afhænger af hvilken årgang du går på, samt hvilken retning du har. Normalt er der tre retninger: den naturfaglige, samfundsfaglige og kreative. Alle retninger har matematik, historie og litteratur, men der er også politik, økonomi, psykologi, idræt og forskellige former for geografi. På skolen betaler du løbende for bøger og fotokopier, som bruges i undervisningen, men det er som regel meget små beløb. Samtidig har du også skoleuniform på, som oftest består af en bluse, samt et par normale bukser i en bestemt farve.

DIN FRITID

HORSEBACK RIDING

Efter skole vil du ofte tage hjem og spise frokost, hvorefter der er ”siesta”, hvor alle butikker holder lukket indtil omkring kl. 17.

I fritiden får du mulighed for at udøve nogle af de populære sportsgrene såsom fodbold og volleyball, samt forskellige former for fitness. Der er også mulighed for at gå til andre sportsgrene. Hvis du ønsker at deltage i noget mere kreativt, kan du bl.a. vælge musik, dans eller andre kulturelle aktiviteter.

Sport og andre fritidsaktiviteter er en god måde til at få en masse nye venner på udenfor skolen og lære spansk endnu bedre.

Priser

for et skoleår

Argentina
Classic

kr. 59.750
  • Du er åben overfor det meste af Argentina
  • Inkl. Welcome Camp
  • Inkl. Orienteringsweekend

Gratis og uforpligtende interview

Hent vores brochure

Kontakt os