Nina i Australien
Skoleår 2013-2014

 Da jeg gik ud af flyet, var jeg meget nervøs og begyndte at tvivle på det hele. Men så hørte jeg nogen råbe “Nina, Nina!”, og så så jeg min værtsfamilie, som stod og ventede på mig. Min værtssøster og tre af mine fem værtsbrødre, bød mig straks hjerteligt velkommen.

Det tog to timer i bil, fra lufthavnen, før vi var hjemme. På vejen så jeg mest grønt og regn. Det var ikke rigtig hvad jeg havde forventet af Australien! Det var åbenbart meget normalt, at det regnede så meget, fordi jeg ankom til deres vinter og det grønne landskab, var der faktisk over det hele. Den første uge, startede med ferie, så jeg kunne lære min værtsfamilie at kende. Jeg fandt hurtigt min plads i familien, og jeg kom rigtig godt ud af det med alle. Jeg havde tænkt meget over sproget, hjemmefra og jo mere jeg lyttede og selv snakkede, jo bedre blev jeg til det. Jeg lærte mere og mere “Aussie slang”.

Min anden uge, skulle jeg starte i skole og have skoleuniform på. Først var det meget mærkeligt, at skulle have uniform på, det var jeg ikke vant til fra Danmark. Men alle bar den, så man vænnede sig til den. I skolen var omkring halvdelen af elever de “populære”, og de snakkede ikke til mig. Men den anden halvdel, var meget imødekommende og bød mig velkommen i deres gruppe. Jeg tog tit hen til min koordinator, ikke fordi jeg havde problemer, tværtimod. Jeg havde ikke hjemve, jeg kom godt ud af det med alle og alle var meget hjælpsomme. Min koordinator var en rigtig sød kvinde, som både jeg og en anden udvekslingsstudent fra Italien, Giulia, snakkede med.

Halvvejs i mit skolesemester, var der en organiseret tur fra Melbourne til Alice Springs, for alle udvekslingsstuderende. Der så og lærte jeg om Uluru, aboriginals, og jeg så det røde sand. En stor oplevelse! Efter denne tur, kørte jeg langs østkysten, med min værtsfamilie. Her besøgte vi Gold Coast, Sydney og hovedstaden Canberra.

Da det blev varmere i vejret, tog jeg ud og surfe, sammen med en af min værtsmors veninder og hendes søn. Det gik rigtig godt, og jeg kom op og stå i første forsøg! I min sidste måned, tog jeg ud og surfede hver tirsdag. D. 2. december, skulle jeg hjem, så mine forældre havde sendt en stor kasse fra Danmark med julegaver og lækkerier til hele min værtsfamilie. Ugen inden jeg skulle rejse, lavede jeg et skæg ud af vat og tog en badekåbe på og legede julemand.

Vi havde en middag, dagen inden jeg skulle rejse og derefter tog vi til Melbourne. I lufthavnen skulle jeg sige farvel til min værtsfamilie og mine nye venner. Det var meget intenst, jeg ønskede ikke at forlade Australien og alle mine nye venner og familie, men på den anden side, kunne jeg ikke vente med at se min familie og mine venner i Danmark igen.

At tage et semester i Australien, var virkelig et godt valg. Jeg har fået en masse nye venner, og jeg føler mig mere uafhængig, og jeg er blevet meget bedre til at samarbejde. Jeg fortryder ikke et sekund, at jeg tog på udveksling!

Cheers, Nina

Australien, Korumburra