Udveksling i Costa Rica

 

Tag på udveksling i Costa Rica! Det er et lille land i Mellemamerika. Det er på størrelse med Danmark og har ca. 4 millioner indbyggere. Landet bliver også kaldt den „Rige Kyst“, fordi der er et rigt dyre- og planteliv og en storslået natur, som byder på alt fra tropisk regnskov og vulkanlandskaber til eksotiske strande. Landet har forskellige indtægtskilder – turisme- og tekstilindustrien har stor betydning. De mere eksotiske områder er dog banan-, ananas- og kaffeplantager, som findes på de fleste vulkanudhæng i den smukke natur. Landet har 9 klimazoner, så der er stor variation i landskabet, når man bevæger sig rundt.

Værtsfamilien

„Ticos“ går for at være lykkelige familiemennesker og meget gæstfrie. De holder af traditioner med markeder og fester, hvor man danser og nyder livet. Der er ofte et meget tæt socialt sammenhold i familien, og man bor ofte i samme by som resten af sin familie. Det betyder også, at man ofte er sammen med familie og venner, når man har fri. Costa Ricanerne er stolte over deres land og deres levevis. De vil meget gerne fremvise deres mangfoldige natur, flora og fauna. Som udvekslingsstudent i Costa Rica har du store chancer for at se natur og dyr, som du aldrig har set før.

High School

Costa Rica er et moderne demokratisk land, og skolesystemet er meget velfungerende. Det er meget normalt, at der bliver undervist på både engelsk og spansk. Timerne følger en fast undervisningsplan, hvor der dog er mulighed for diverse valgfag. Efter normal skoletid er der mulighed for at dyrke forskellige interesser på skolens områder – fodbold er en af landets helt store sportsgrene. Når du ankommer til Costa Rica, vil alle elever samles i San José til et informationsmøde, hvor man får mulighed for at akklimatisere og tage på nogle små udflugter. Derefter går turen til de respektive værtsfamilier og starten på et fantastisk ophold.

Sport og fritid

Costa Rica har et varmt klima, hvor temperaturen hele året svinger mellem 16 og 28 grader. Costa Ricanerne er derfor udendørs meget af året. De har gamle dansetraditioner. Salsa og Costa Ricansk swing er populære aktiviteter. De praktiseres dog i stigende grad af de ældre i befolkningen. Guitaren er et populært instrument og bruges ofte i forbindelse med opførelse af folkedanse til fester og festivals. Pura Vida er talemåden, der hægtes på Costa Ricanerne. Det betyder ”rent liv” eller ”godt liv” og er et udtryk for deres livsanskuelse. Pura Vida bruges ofte, når man møder venner og bekendte på gaden, eller hvis man hilser på ekspedienten, når man handler i en forretning. Costa Rica er begunstiget med flotte sandstrande, og landets størrelse til trods er der 27 nationalparker. Indbyggerne er naturligt glade og stolte af deres land.

costa rica
Længde

Skoleår

afrejse

September 2020

Velkomstcamp

Introdage ved ankomst

Pris

Fra 77.900DKK

Gratis og uforpligtende interview

Testimonials

Malou på Costa Rica                   Skoleår 2014-2015

Da jeg var på flyet, var jeg rimelig rolig. Det var en lang flyvetur, men der var jo en spændende destination at se frem til. Den første weekend var stille og rolig, jeg mødte omkring ti andre, der også skulle være udvekslingsstudenter i et år. Det var rart at kunne snakke med dem, for man vidste hvilke følelser hinanden havde. 

Læs mere ➧