Katja i England
Skoleår 2014-2015

Ved den første værtsfamilie jeg boede hos, skulle jeg altid tage bussen, og ved den anden, skulle jeg gå en meget lang vej. Jeg er vant til, i Danmark, at cykle frem og tilbage til skole og til byen og de fleste andre steder. Så det var meget mærkeligt at vænne sig til, at det gør man ikke i England.

De første par uger med min værtsfamilie, gik rigtig godt. Jeg havde det godt med min tyske værtssøster og jeg havde også et godt forhold til min værtsmor. Det gik også rigtig godt i skolen. Jeg havde fag som; drama, medie, sociologi og idræt. Jeg kunne specielt godt lide faget drama, som man ikke kunne vælge på min skole i Danmark. Fra min første dag havde jeg allerede kontakt med en masse forskellige elever og jeg fik også en masse gode venner. Jeg var med på pigernes fodboldhold, hvor jeg spillede med til træninger og til konkurrencer. Det var sjovt at prøve fodbold i et andet land, og det var meget anderledes end i Danmark. Jeg måtte desværre stoppe på holdet, da jeg efter en skade, ikke længere måtte spille for lægen. Efter et par uger i Chester, begyndte det at gå ned af bakke, derhjemme i min værtsfamilie, hvor jeg havde problemer med min værtsmor. Jeg anmodede om at blive forflyttet og det fik jeg lov til. Desværre blev jeg bare forflyttet til en by, der hedder Kidderminster, som ligger meget langt væk fra Chester. Det betød, at jeg måtte forlade alle mine nye venner og starte forfra et helt nyt sted. Jeg blev forflyttet i november måned.

Min nye værtsfamilie, var noget helt andet. Jeg blev placeret i en familie med en værtsmor, værtsfar og to værtssøstre. Jeg blev budt varmt velkommen af dem alle og følte mig hurtigt som en del af familien. Den ene af mine værtssøstre var på min alder, og vi havde nogle af de samme interresser. Den anden, ældste, værtssøster, begyndte jeg at snakke rigtig godt med, og det var næsten som om, at vi havde kendt hinanden hele livet.

I begyndelsen på den nye skole, havde vi ikke så mange udflugter, men de kom heldigvis de sidste par uger. På min første skoledag i Kidderminster, fik jeg en rundvisning på skolen og jeg fandt hurtigt en ny gruppe venner. På denne skole havde jeg engelsk, fransk, idræt og senere fik jeg også drama og ‘work skills’. Også på denne skole, var drama mit ynglingsfag.

Jeg havde en super sjov og lærerig oplevelse i England. Der var helt sikkert dage, som ikke var perfekte, men jeg oplevede så meget godt og fik så mange gode oplevelser, at man glemmer de mindre gode dage. Jeg har mødt en masse nye mennesker og jeg har fået en masse nye venner, som jeg helt sikkert vil holde kontakten med. Jeg vil aldrig glemme mit udvekslingssår!