Info

➔ Prisoversigt

➔ Stipendium

➔ Praktisk info

➔ FAQ

 

Generelt om et udvekslingsophold

Hvad er forskellen på into og andre organisationer? 

 • Into har mere end 30 års erfaring med udveksling. into‘s medarbejdere har alle selv været udvekslingsstudenter og er derfor gode til at rådgive og vejlede dig hele vejen. Vi brænder for at give dig en tryg og eventyrlig oplevelse.
 • Into har 12 kontorer i Europa, og et solidt netværk af dygtige og ansvarlige partnere over hele verden. Vi samarbejder kun med godkendte partnere, og alle vores værtsfamilier er frivillige.
 • Into er kendt for sine roste programmer med ’Welcome Camps’ i New York, London, Auckland, Toronto og Madrid og flere andre spændende steder. Desuden holder vi en orienteringsweekend i København før afrejse.
 • Into tilbyder en 5-stjernet service. Da vi ikke optager mere end 50 elever årligt på vores udvekslingsprogrammer, kender vi personligt alle vores elever og forældre. Hos os er du aldrig et nummer i rækken og vi står klar med hjælp og sparring under hele opholdet.
 • into skræddersyer gerne et program der padser til lige dig. Hvis du dyrker en særlig sport, eller vil til en udvalgt region undersøger vi gerne dine muligheder.
 • into har gode aftaler med vores andre kontorer og samarbejdspartnere, og bruger størstedelen af arbejdstiden på at hjælpe eller vejlede vores elever og forældre. De fleste af vores elever vælger intoefter anbefaling af lærere, studievejledere, forældre eller tidligere elever. Dette betyder, at vi kan holde vores priser 100% fair, gennemsigtige og fri fra skjulte gebyrer.

Hvornår tager jeg på udveksling?

 • Du kan tage afsted efter 9. klasse, 10. klasse, 1.G eller 2.G, alt efter hvad der passer dig bedst. Er du i alderen 14-19 år, kan du komme på udveksling med into

Skal man være væk et helt år, eller er det også muligt med 6 måneder eller mindre?

 • Du kan på flere programmer vælge at tage afsted mellem 2-10 måneder. De fleste elever tager et helt skoleår(cirka 10 måneder), og enkelte vælger et semester(cirka 5 måneder) eller kortere ophold.

Kan jeg bo hos en familie jeg kender i forvejen?

 • Ja – på langt de fleste destinationer er dette en mulighed med into. Det kræver selvfølgelig, at familien kan godkendes på lige vilkår med andre familier, og at den lokale skole har plads.

Din skole i udlandet

Hvilken klasse vil jeg blive placeret i i udlandet?

 • Det er skolen i værtslandet, der bestemmer hvilken klasse du bliver placeret i. Hvis du tager afsted efter 9. klasse, vil du normalt blive placeret i en 11. klasse (andet sidste år) i værtslandet. Nogle elever placeres i 12. klasse (sidste år). Der vil nogle gange foretages en test når du ankommer til værtslandet og den vil afgøre, hvor du bliver placeret. Hvis skolesystemet er meget anderledes, eller hvis du har meget svært ved sproget, kan du blive placeret i en 10. klasse (tredje sidste år).

Får man eksamensbevis og/eller deltager i “Graduation”?

 • Et eksamensbevis er ikke en garanteret del af vores udvekslingsprogram. Det sker, at man kan få et afgangsdiplom, men det er kun hvis man er placeret i afgangsklassen. Det er skolelederen der beslutter, om man får lov til at graduere/få et diplom.

Vil der være projekter eller prøver i løbet af programmet?

 • Det varierer fra skole til skole og into har ingen indflydelse på dette. Nogle skoler har obligatoriske prøver, og andre giver dig mulighed for at vælge prøverne fra.

Hvilken størrelse har skolerne?

 • I USA, Canada, Australien og New Zealand, er der store forskelle på skolestørrelsen. Det kan variere fra 30 til 3000 elever. Først og fremmest bliver der søgt efter en værtsfamilie der matcher. Når vi har fundet en værtsfamilie til dig, vil du blive indskrevet i en lokal High School. Det er into`s vurdering at det vigtigste er at skolen er god, mindre vigtigt hvilken størrelse den har. I England har de generelt store skoler.

Vil der være andre udvekslingsstudenter på min skole?

 • Normalt vil der være få andre udvekslingsstuderende på skolen, da skolerne for det meste tager flere udvekslingsstuderende ind ad gangen. Men det kommer an på skolens størrelse og det er op til skolen selv, hvor mange udvekslingsstuderende de tager. Hvis der er flere udvekslingsstuderende, er de højst sandsynligt fra andre lande end dig.
  I New Zealand, Canada og Australien, vil mange af de studerende højst sandsynligvis være asiatiske. De er ikke udvekslingsstuderende, men studerende der betaler for undervisning i et par år gennem nogle særlige programmer.

Hvilke fag kan jeg tage?

 • Der er som regel mange fag at vælge imellem. De normale fag som matematik, fysik, kunst og sprog udbydes, men ofte også andre fag som journalistik, musik, astronomi, design, og datalogi. Og glem ikke det brede udvalg af sportsgrene efter skole!

Jeg kan ikke tale spansk, tysk, fransk eller portugisisk – kan jeg stadig komme til Argentina, Østrig/Tyskland, Frankrig, Brasilien eller Spanien?

 • Meget få af vores studerende kan snakke det fremmede sprog når de tager på udveksling, men de har alligevel haft en fantastisk oplevelse og har lærer sproget flydende i løbet af de første par måneder. Forberedelse hjemmefra er vigtigt, og vi anbefaler, at du deltager i et spansk eller portugisisk kursus hjemmefra, inden afrejse, så du hurtigere kan lære sproget at kende.

Tilbage til toppen

Din værtsfamilie på dit udvekslingsophold

Hvad er kriterierne for at blive værtsfamilie?

 • Der er strenge kriterier for at blive valgt og godkendt som værtsfamilie, især i USA. Huset skal være rent og der skal være et sundt miljø. Der bliver indhentet referencer og familien skal kunne fremvise en ren straffeattest.

Hvordan vælger into værtsfamilierne?

 • I USA: I USA har into et stort netværk af lokale repræsentanter og koordinatorer. Det er dem, som besøger og evt. godkender en værtsfamilie. I USA har Department of State lavet en regel, der hedder, at en værtsfamilie skal bo indenfor en afstand på 2 timer eller 150 miles, af en lokal repræsentant. I nogle tilfælde, skal eleven dele værelse med en værtsbror/søster eller en anden udvekslingselev. Det er familien, som vælger hvilken elev de vil have boende i deres hjem. De kigger på de studerendes profiler, og vælger en, de føler vil passe godt ind i familien. Når værtsfamilien underskriver papirerne, accepterer de også de regler der er i programmet.
 • I andre into lande som England, Irland, Skotland, Argentina og Spanien, besøger vores lokale repræsentanter også familierne i deres hjem – ligesom i USA. Også her skal alle over 18 år i husstanden kunne fremvise en ren staffeattest.

Hvorfor vil en familie have en udvekslingsstuderende boende?

 • Nogle familier kan have børn, som aldrig har haft muligheden for selv at rejse. Og derfor kan det, at have en udvekslingsstudent boende i huset, give en oplevelse af en anden kultur. Nogle har måske forfædre, som er flyttet fra det land du kommer fra, til dit værtsland. Andre er måske nysgerrige eller beundrer det land, du kommer fra. Frem for alt, er værtsfamilierne stolte af deres land og ønsker at dele deres kultur med studerende fra andre lande.

Hvornår vil jeg modtage information om min værtsfamilie?

 • Der er ikke nogen bestemt tidshorisont, for hvornår man bliver placeret hos en familie. Under alle omstændigheder vil du blive kontaktet af kontoret, samme dag som oplysningerne om din placering tikker ind. I England og Spanien bliver man hurtigere placeret hos en familie. I USA har man lavet en regel om, at alle elever skal placeres senest d. 2. september. En elev kan blive placeret i en velkomstfamilie, indtil den permanente værtsfamilie er fundet.

Skal jeg gå i kirke med min værtsfamilie?

 • Hvis din familie går i kirke, forventes det, at du deltager sammen med dem. Kirkerne i udlandet, kan ikke sammenlignes med kirkerne i Danmark. Kirken spiller en stor rolle i det sociale liv hos mange amerikanere og canadiere. Mange arrangementer, udflugter og sport for unge, bliver arrangeret af de lokale kirker med forskellige trosretninger. Vores elever har generelt mange positive erfaringer, med det sociale liv i kirken.

Kan jeg få en anden værtsfamilie, hvis der er et problem?

 • Uanset hvor dygtige vores partnerorganisationer er til at finde en god familie til dig, kan der altid opstå problemer. Der vil ofte opstå små problemer, ligesom hjemme i din egen familie. Nogle elever har brug for tid til at tilpasse sig den måde din nye ’familie’ lever på. Det forventes af dig, at du deltager aktivt i familien og gør en indsats for at få et godt forhold til din værtsfamilie. Der kan opstå situationer, hvor du har brug for hjælp til at løse de udfordringer der opstår. Hvis du har brug for hjælp eller sparring, skal du ringe til din lokale repræsentant. Det er vigtigt at være åben og ærlig og at turde snakke med værtsfamilien, hvis der er noget der nager. Enkelte gange kan udfordringerne ikke løses ved dialog og i de tilfælde, er der mulighed for at blive flyttet til en anden familie.

Modtager værtsfamilierne betaling, for at huse en studerende?

 • Dette er forskelligt fra land til land, men ikke i USA. I New Zealand, Australien, Canada og England, får familierne dækket de ekstra omkostninger der vil være, mens du bor der. Men de omkostninger er allerede inkluderet i prisen på programmet. Vores lokale repræsentanter sørger for, at værtsfamilierne er klar over, at man har et særligt ansvar og særlige forpligtelser, når man huser en udvekslingsstuderende.

Kan jeg afvise en familie, hvis jeg tror, at vi ikke passer sammen?

 • Inden afrejsen, kan du ikke afvise din værtsfamilie. Vores erfaring viser, at man først kan lære sin værtsfamilie at kende, når man møder dem. Vent med at dømme dem, før du har lært dem indgående at kende.

Får jeg mit eget soveværelse?

 • Normalt får man sit eget værelse. Dog skal du være forberedt på, at man kan få et værelse, der er meget mindre end hvad man er vant til derhjemme. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at dele et værelse med din værtsbror/søster, eller en anden udvekslingsstudent.

Skal jeg hjælpe til med husholdning?

 • Som udvekslingsstuderende er du en del af en familie, du er ikke en turist, som bor på et hotel. Det betyder, at du skal gøre de samme ting som din værtsbror eller søster, som for eksempel bilvask, græsslåning og opvask. Og du vil helt sikkert skulle rydde op på dit værelse og holde styr på dine skoleting.

Kommer jeg til at bo langt fra skolen?

 • Ligesom i dit eget land vil det være forskelligt. Nogle lever tæt på skolen, mens andre må tage bussen. Det hele afhænger af hvor din værtsfamilie bor.

Hvis jeg skal afsted på ferie med mine forældre, inden programmet starter, hvilket tidspunkt er så bedst at tage afsted på?

 • Der er ikke nogen organisationer der på forhånd kan sige, hvornår du vil modtage oplysningerne om din placering. Du og din familie bør derfor være klar til afrejse fra midt juli til midt september. Vi anbefaler, at man tager på ferie i maj-juni måned. Husk at tage hensyn til den tid, du har til en visumansøgning, og at du også er nødt til at deltage i forberedelsesweekend i maj. Husk på, at into ikke er i stand til at rådgive, organisere eller hjælpe med dine ferieplaner.

Tilbage til toppen

Din ansøgning til Into Highschool

Hvad er kriterierne for at blive accepteret i et udvekslingsprogram?

 • Du skal være mellem 14 og 19 år. Du skal klare dig gennemsnitligt, i skolen. Du må ikke have karakteren 2 eller derunder i fag som matematik og sprog (dit værtslands sprog). Har du været uheldig med en karakter, så lad os tale om hvordan det kan løses. De vigtigste kriterier for os, er din personlighed, motivation, åbenhed overfor andre kulturer, din vilje til at acceptere reglerne i programmet og dine tilpasningsevner.

Skal man være en god elev, for at blive accepteret i programmet?

 • Nej. Vi mener, at  gennemsnitlige karakterer er gode nok, hvis du er meget motiveret. At være i stand til at kunne tilpasse sig et andet liv og løse problemer, kommer af fleksibilitet og åbenhed i sindet, ikke af gode karakterer.

Hvordan kan jeg sikre mig en plads på programmet?

 • Du skal udfylde en online ansøgning her på hjemmesiden. Denne uploades automatisk, og vil blive håndteret samme dag.

Kan jeg vælge en region i værtslandet?

 • Du kan altid indikere dit ønske om en bestemt region. Det vil vi tale om til interviewet.

Hvorfor skal der udfyldes så mange papirer?

 • Når det drejer sig om elever under 18 år, skal dokumentation og formaliteter være 100% i orden. Det betyder, at visse internationale samarbejdspartnere kræver, at der i tillæg til into ansøgningen, skal udfyldes supplerende dokumenter.

Tilbage til toppen

Omkostningerne for et udveklingsophold

Udover udgifterne til programmet, hvilke udgifter skal vi beregne?

 • Udgifter til fly, forsikring, vaccinationer, visum, rejseudgifter til forberedelsesweekend, lommepenge, skoleudflugter og eventuelle omkostninger til skoleuniformer og bøger, afhængigt af hvilket land og hvilken skole, du skal gå på.

Hvilke daglige omkostninger skal jeg betale og hvilke betaler min værtsfamilie?

 • Tag over hovedet og 2 måltider om dagen bliver betalt af værtsfamilien og er inkluderet i prisen for programmet. Hvis du vil købe frokost på skolen, betaler du selv. Der forventes ikke af værtsfamilierne, at de laver din frokost. Husk, at det er en pæn gestus når programmet afsluttes, at invitere din værtsfamilie ud på middag eller at tilberede en dansk middag til dem. Andre udgifter der betales af dig er: lærebøger til særlige kurser, skolebussen, sportsklubmedlemskab og udflugter.

Hvor mange lommepenge skal jeg have med?

 • Du skal bruge mindst 1500 Dkk per måned. Dette vil dække de fleste af dine personlige udgifter, såsom kosmetik, biografture, restaurantbesøg, sportsaktiviteter, klubmedlemskab, hobbyer og ture, du skal deltage i. Du betaler også din egen frokost på skoledage.

Dit fly og din rejse til udlandet

Hvornår får jeg information om mit fly`s afgang?

 • I det øjeblik vi modtager din placering, vil vi booke din flybillet. Vi booker flybilletter så du – så vidt muligt – følges med andre into elever til dit værtsland.

Rejser jeg alene, eller med en gruppe?

 • Du vil rejse i en gruppe til USA, Canada og England sammen med vores ledere og tager direkte på Welcome Camp. Hvis du skal til en anden destination, såsom Argentina, Australien og New Zealand vil du normalt blive placeret i mindre grupper.

Tilbage til toppen

Welcome Camps i udlandet

Hvornår skal jeg på camp?

 • Du vil blive placeret i en camp, der begynder omkring 12 til 5 dage før skolen starter. Vi kender denne dato, så snart vi har din placering og information om hvornår skolen starter.

Hvad er anderledes ved into’s camps?

 • Vores camps er organiseret af into selv og ikke af en af vores partnerorganisationer. Vores camp henvender sig direkte til og har fokus på behovene hos europæiske elever. Det sker gennem en blanding af workshops, sightseeing, shopping og socialt samvær og vejledning af vores ledere. Camplederne er personale fra into og har selv været udvekslingsstudenter og arbejder nu for into Returnee. Husk, at hvis du er en aktiv Returnee, kan du være en af de fremtidige ledere!

Tilbage til toppen

Returnees (hjemvendte udvekslingsstudenter)

Hvad sker der, efter mit år i udlandet?

 • En af de største forskelle mellem into og andre organisationer er, at når programmet er slut, holder vi stadig kontakten. Dette skyldes vores into-Returnee netværk. Returnees mødes forskellige steder i hele landet, arrangerer ture til udlandet, og hvert år er der en BBQ med spil, musik og masser af sammenkomster med venner i hele Danmark.
 • Vi arrangerer uddannelser for nogle af vores returnees, så de kan blive ledere og guider på forberedelsesweekends i Danmark og i udlandet. Vi bruger også returnees til vores informationsdage og åbent hus, hvor de deler deres erfaringer med vores nye elever, forældre, og selvfølgelig med andre returnees.

Tilbage til toppen

Øvrige spørgsmål omkring dit udveklingsår

Kan jeg rejse, under mit udvekslingsår?

 • Selvfølgelig! Når du er i dit værtsland, vil du normalt få oplysninger om rejser, du kan deltage i. Disse rejser er imidlertid ikke inkluderet i prisen. Du bør dog ikke rejse alene. Husk, at into ikke er i stand til at rådgive, organisere eller hjælpe med ferieplaner for din egen familie.

Må jeg rejse alene?

 • Nej. Dette er for din egen sikkerheds skyld. For vi kan ikke tage ansvar for dig, hvis vi ikke ved, hvor du er.

Kan jeg få et kørekort i udlandet?

 • Du kan tage lektioner og få et kørekort i USA. Men du kan ikke køre bil mens du er på udveksling.

Uddeler into nogle stipendier?

 • into Danmark uddeler 1 stipendiat årligt.

Tilbage til toppen