Fra drøm til virkelighed

 

 Ansøg om interview

 Din værtsfamilie

Billeder

 

into ser forberedelse som meget vigtig. Du skal finde ud af hvor du vil hen, hvad du kan forvente dig, og du skal have redskaber med i baggagen, der vil give dig en god start på dit High School eventyr.

Kan du komme på udveksling?

Vi søger elever der har lyst og mod på at gennemføre et skoleår i udlandet som udvekslingsstudent, hvor de skal være gode repræsentanter for deres egen familie og Danmark. Din værtsfamilie og din nye skole forventer, at du tager dit skolearbejde seriøst. Derfor bør dine skolekarakterer være middel eller derover. Har du et pænt gennemsnit hjemmefra, får du nemmere ved at tilpasse dig den nye skolegang og derved have mere overskud til at deltage i fritidsaktiviteter og finde nye venner. Ved afrejse skal du være fyldt 15 år og du må ikke fylde 18 år før 1. august i det år du rejser ud. For en del af vores programmer er det muligt at deltage selv om du ikke er fyldt 15 år. Kontakt os eller se under de enkelte destinationer, hvor du kan vælge. Vi vil meget gerne hjælpe dig med muligheder, hvis du er under 15 år.

Interview

Det første trin i ansøgningsprocessen er et gratis interview. Vi inviterer dig og dine forældre til en informativ og personlig samtale på kontoret, hjemme hos dig, eller på en café nær dig. Denne samtale er starten på et gensidigt samarbejde. Samtalen er uden omkostning og du binder dig ikke til noget.​ Book interview her. 

Godkendelse

Kontrakten om optagelse på into-programmet er først bindende, når into har modtaget kontrakten samt den færdige ansøgning fra dig. Når vi har godkendt din ansøgning, vil du modtage en bekræftelse om, at du er optaget i vores „Academic Year Program“. Denne kan du også bruge til at vise din nuværende skole. Du har ikke nogen udgifter, før du er godkendt og optaget på et into program!

Orienteringsweekend (O-weekend)

Før dit udvekslingsophold starter, afholder vi en  O-weekend for alle de danske elever, som skal rejse samtidig med dig. Her får du en grundig vejledning og gode tips fra into`s medarbejdere og returnees. Gennem praktiske øvelser, foredrag og gruppearbejde forbereder vi dit år i udlandet, så du er godt rustet til afrejse. Denne grundige forberedelse er med til at gøre starten af din udveksling tryg. Det er også en hyggelig og social weekend, hvor får nye venner, og kan dele dine tanker om udveksling med andre elever.

Weekenden starter lørdag og slutter søndag.

O-weekenden er obligatorisk for alle deltagere med afrejse om sommeren. Weekenden finder sted i slut maj eller start juni samme år du har afrejse.

Visum

Du skal bruge et visum til de lande, der ligger udenfor Europa. Du modtager papirerne til visumansøgningen fra into. Ansøgningen udarbejder du selv og sender til den pågældende ambassade eller konsulat. Denne proces kan godt tage flere uger. Du skal være opmærksom på, at der kan være særlige krav eller restriktioner, hvis du ikke er dansk statsborger, har dobbelt statsborgerskab eller lignende. I tilfælde af dette, kontakt kontoret.

Værtsfamilie

Indtil du er placeret i en værtsfamilie og skole tager vores partnerorganisation i USA sig af din ansøgning. Det er dem der søger en egnet familie og skole til dig. Tidspunktet for, hvornår familien og skolen er fundet, er uafhængig af hvornår du sender din ansøgning til os. Vi informerer dig så snart vi modtager din samlede placement, dvs. information om din kommende skole og værtsfamilie. Derefter kan du med det samme begynde at korrespondere med din nye familie. 

Afrejse og fly
Når du har modtaget dit placement (værtsfamilie og skole) kan du booke fly. Vi sørger for, at du bliver grundigt informeret før din afrejse. Du er fri til at booke fly selv, eller med hjælp fra into‘s samarbejdspartner Kilroy. Hvis du booker igennem Kilroy og flybilletten koster mere end 10.000,- så dækker into det overskydende. 

Welcome Camp

På udvalgte destinationer deltager into‘s elever på vores populære Welcome Camps der afholdes i en af værtslandets storbyer – f.eks. New York, London eller Auckland. Her får du nye internationale venner og lærer lidt om kulturen, før du flyver videre til værtsfamilien. Eleverne samles til spændende dage med sightseeing, shopping, busture og mange sjove aktiviteter.Skolen starter typisk ca. 4-7 dage efter din ankomst i familien. Glæd dig til mange spændende oplevelser og nye venskaber!

Ankomst
Din værtsfamilie eller kontaktperson henter dig i lufthavnen ved din endelige destination. Skolen starter typisk ca. 4-7 dage efter din ankomst i familien, således at du kan falde lidt til og lære familien at kende forinden.

into Returnee & Job

Når du vender tilbage fra din udveksling, er eventyret ikke forbi. Som tidligere elev har du nu muligheden for at blive “returnee”. Herved kan du deltage i sociale arrangementer og snakke med andre into-elever der også er hjemvendt fra udveksling. Flere af disse elever kender du fra O-weekenden.

Du bliver desuden inviteret til et møde, hvor du kan dele dine oplevelser med de andre returnees. Her vil du også modtage information om din mulighed for at arbejde for into, og dermed hjælpe nye elever med at få en ligeså fantastisk oplevelse.

Hvad ellers?

into går højt op i den personlige kontakt med vores deltagere. Mange af de hjemvendte, holder vi endda kontakten med i flere år efter deres udveksling. Vi har for eksempel her på hjemmesiden og i brochuren, informationer fra de studerende selv, som har deltaget i udvekslingsprogrammerne.

Pakkeliste til udveksling

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du husker at få pakket korrekt, så bør du læse med her, hvor vi giver dig et overblik over nogle af de praktiske ting, der er vigtige at huske, når du skal på udveksling.

Du vil ikke have behov for at pakke alt, som du normalt benytter til hverdag, men vores erfaringer siger, at de nedenstående ting er gode at have pakket i kufferten, når du drager af sted.

Rygsæk

Det kan også være en god idé at pakke en rygsæk eller anden form for taske, som du kan bruge som skoletaske eller sportstaske, når du er ankommet.

Netop dette kan være nemt at glemme, men det kan være lidt irriterende at skulle bruge penge på, når det kan spares ved at pakke en derhjemmefra.

Diverse toiletartikler

Det kan være en god ide at pakke de vigtigste toiletsager som shampoo, tandpasta, deodorant, cremer osv., da du sjældent kan gå ret længe uden at bruge disse ting. Når du ankommer vil din førsteprioritet formentligt ikke være at handle, så sørg for at dette er pakket på forhånd.

En god måde at spare plads er ved at købe disse nødvendigheder i en mindre rejseudgave, så de ikke fylder så meget. På denne måde har du til de første par dage i værtslandet, inden du bliver nødt til at finde det nærmeste supermarked.

Badetøj

Dette kommer naturligvis an på, hvor du skal på udveksling, men det er altid smart at være forberedt.

Pak badetøj, solbriller og hvad du ellers normalt tager med på en strandtur, da du med sikkerhed også kommer til at have fritid, der skal udnyttes til fulde – eksempelvis på stranden med dine nye venner.

Penge, pas og billetter

Denne siger måske sig selv, men du kan aldrig være for sikker, når det kommer til disse tre ting. Herudover kan du med fordel også dobbelttjekke, at du har dit dankort, udenlandske sygeforsikringskort, et pas der ikke er ved at nå sin udløbsdato samt alle billetter, som du har brug for.

Sko

Husk at pakke forskellige typer af sko, så du både har til sportslige gøremål, hverdagsting samt festlige lejligheder.

Tøj

Vi forventer ikke, at du har tænkt dig at glemme dette punkt. Men mange unge rejsende kan godt komme til at glemme at pakke til forskellige anledninger. For eksempel sportstøj, regntøj, hverdagstøj, men også lidt finere beklædning til mere elegante arrangementer.

Sørg samtidig også for at pakke varieret, så du ikke kører træt i, at alt dit tøj ser ens ud efter et par uger.

Få overblikket

Hvis du har meget, der skal pakkes, så kan du herunder se, hvilke flyselskaber der tilbyder flest kilo, når det kommer til din store kuffert samt håndbagage.

Link til bagage-guide

Kilde: Expedia