Udveksling til Frankrig

Længde

3 - 12 måneder

Programstart

August 2021

Alder

14 - 18 år

Et udvekslingsophold i Frankrig betyder ikke blot sol, strand, ost og baguettes. Det er dé ord, der ofte kommer frem, når man tænker på Frankrig og franskmændene. Et udvekslingsophold i Frankrig er naturligvis meget mere.

Vi lover dig fantastiske oplevelser og spændende bekendtskaber!

Hvorfor Frankrig?

Welcome Camp i Paris

Oplev Paris med andre udvekslingsstuderende!

Som en start på dit udvekslingsophold i Frankrig, får du mulighed for at opleve alle Paris’ perler først. Du vil blive modtaget i lufthavnen, hvorefter turen går ind til byen og eventyret for alvor starter.

Du kan se frem til seværdigheder som Champs Elysées, Eiffeltårnet, Versailles-slottet og Notre Dame for blot at nævne nogle få. Du får set alt det vigtige af Paris og får oplevet byen sammen med udvekslingsstuderende fra hele verden. Alt sammen før du bliver afleveret på togstationen og sætter dig ind i toget mod din kommende værtsfamilie.

KULTUREN

Frankrig har meget at byde på og naturligvis kommer du ind bag facaden på både franskmændene og deres land, sprog og kultur, hvis du beslutter dig for et udvekslingsår i Frankrig. Et skoleår på en fransk Lycée er den bedste måde at blive fortrolig med det franske sprog og den franske livsstil på. Samtidig vil du gennem dit år få et fantastisk indblik i deres levevis og familiesammenhold, ligesom du vil få et dybtgående indblik i deres kulturforståelse og historiske arv som et stort land i Europa.
Når du rejser hjem til Danmark igen efter dit udvekslingsophold i Frankrig, vil det være med et godt kendskab til det franske sprog og den franske kultur.

Du har således opnået en række vigtige forudsætninger for din videre uddannelse og viden om et af de store og vigtige lande i Den Europæiske Union. Det vil være en ubetinget fordel for dig i dit videre uddannelses- og karrierevalg.

Frankrig har som land haft en kæmpe indflydelse på Europæisk kultur og politik, derunder også stor indflydelse på Danmark, og har det også i dag. Landet er stort – det største i Vesteuropa – og rummer derfor meget varierede landskaber. Det går fra de flotte Middelhavsbyer i Syden, til bjergene i Alperne. Frankrig er af samme årsager værdsat udefra, og modtager årligt omkring 85 mio. turister fra hele verden. Landet har i mange år ligget i top som det mest besøgte land i verden, hvor millioner af turister strømmer til den romantiske hovedstad, Paris. Her er der meget at opleve indenfor kultur, shopping, mode, strandliv, skiløb samt sightseeing og klassiske arkitektoniske vidundere som Eiffel-tårnet og Notre Dame.

CROISSANTER I FRANKRIG

PARIS BY NIGHT

DIN FAMILIE

Den franske kultur er ofte mere familieorienteret end i Danmark, og derfor er det meget normalt for franske unge at bruge mere tid med familien, end vi er vant til. Din franske udvekslingsfamilie vil helt sikkert følge med i hvordan det går med din skolegang; i det hele taget vil du opleve at man kommer hinanden meget ved indbyrdes i familien, og følger meget i hvad der foregår.

Samtidig er den franske kulinariske tradition også en af de mest veludviklede og eftertragtede; fransk madlavning er også en af de store tiltrækkende elementer, og kulturelle områder, hvor Frankrig yder indflydelse på mange andre europæiske lande. Du vil opleve på egen hånd, hvordan franske familier går meget op i deres mad og specielt den franske mad.

Franskmændene er stolte af deres land, deres kultur og historie.

Men samtidig er den franske befolkning venlig, og deres afslappede måde at nyde livet på er bemærkelsesværdig.

Din franske familie kan være fra alle dele af landet. Såfremt du har ønsker til hvor i landet du vil hen, kan du med into vælge hvilket område du vil til.

DIN SKOLE

Eleverne mellem 15 og 17 år forbereder Lycée som den første del af studentereksamen. Når de franske elever fylder 18 år, arbejder de frem mod den sidste del af studentereksamen. Den franske Lycée-eksamen opfylder til fulde vores danske skolekrav, og der undervises i fag som økonomi, videnskab eller teknik. Desuden vil du modtage undervisning i alle de gængse fag, som er standard hos os i Danmark. Der er ofte mulighed for valgfag som vil variere fra skole til skole.

De franske skoler er kendt for deres høje faglige niveau. En fransk skoledag er længere end hvad vi er vant til i Danmark, og du må påregne en del hjemmearbejde. Skoledagen starter omkring kl. 9 og slutter som regel ved 17-tiden. I løbet af dagen er der typisk en times frokostpause. Den franske skolegang vil derfor for mange opleves som mere intens end det danske skolesystem. Til gengæld har du god mulighed for at lære andre franske unge at kende gennem din tid på skolen og på dit udvekslingsophold i Frankrig.

Det gør det nemt at lave nye venskaber – måske for livet!

Priser

for et skoleår

Frankrig
Classic

kr. 63.750
  • Du er åben overfor det meste af Frankrig
  • Inkl. Welcome Camp
  • Inkl. Orienteringsweekend

Frankrig
Select

kr. 78.750
  • Du vælger mellem byområde eller Sydfrankrig
  • Inkl. Welcome Camp
  • Inkl. Orienteringsweekend

Frankrig
Boarding School

kr. fra 81.750
  • Du vælger selv din skole og bor på skolen
  • Inkl. Welcome Camp
  • Inkl. Orienteringsweekend

Gratis og uforpligtende interview

Hent vores brochure

Kontakt os