Udveksling i Frankrig

Vive la France – Verdens hovedland inden for mode, kultur og naturligvis livet på Rivieraen.

Bliv udvekslingsstudent i Frankrig

Et udvekslingsophold i Frankrig betyder ikke blot sol, strand, ost og baguettes. Det er dé ord, der ofte kommer frem, når man tænker på Frankrig og franskmændene. Et udvekslingsophold i Frankrig er naturligvis meget mere.

Frankrig har meget at byde på og naturligvis kommer du ind bag facaden på både franskmændene og deres land, sprog og kultur, hvis du beslutter dig for et udvekslingsår i Frankrig. Et skoleår på en fransk Lycée er den bedste måde at blive fortrolig med det franske sprog og den franske livsstil på. Samtidig vil du gennem dit år få et fantastisk indblik i deres levevis og familiesammenhold, ligesom du vil få et dybtgående indblik i deres kulturforståelse og historiske arv som et stort land i Europa.

Når du rejser hjem til Danmark igen efter dit udvekslingsophold i Frankrig, vil det være med et godt kendskab til det franske sprog og den franske kultur. Du har således opnået en række vigtige forudsætninger for din videre uddannelse og viden om et af de store og vigtige lande i Den Europæiske Union. Det vil være en ubetinget fordel for dig i dit videre uddannelses- og karrierevalg.

Fransk kultur og geografi

Frankrig har som land haft en kæmpe indflydelse på Europæisk kultur og politik, derunder også stor indflydelse på Danmark, og har det også i dag. Landet er stort – det største i Vesteuropa – og rummer derfor meget varierede landskaber samt et varieret klima og geografi. Det går fra de flotte middelshavs kystområder i syden, til de højeste bjerge i Europa i Alperne.

Frankrig er af samme årsager også meget værdsat udefra, og modtager årligt omkring 85 mio. turister fra hele verden. Landet har i mange år ligget i top som det nummer et mest besøgte i verden, hvor især millioner af turister strømmer til den romantiske hovedstad, Paris.

Der er meget at komme efter indenfor kultur, shopping, mode, strandliv, skiløb samt sightseeing og klassiske arkitektoniske vidundere som Eiffel-tårnet og Notre Dame kirken.

Samtidig er den franske kulinariske tradition også en af de mest veludviklede og eftertragtede; fransk madlavning er også en af de store tiltrækkende elementer, og kulturelle områder, hvor Frankrig yder indflydelse på mange andre Europæiske lande.

Din franske udvekslingsfamilie vil helt sikkert følge med i og gå op i hvordan det går med din skolegang; i det hele taget vil du opleve at man kommer hinanden meget ved indbyrdes i familien, og følger meget i hvad der foregår.

Den franske kultur er ofte mere familie-orienteret end er i Danmark, og derfor er det meget normalt for franske unge at bruge mere tid med familien, end vi er vant til.

Som udvekslingsstudent i Frankrig kommer du til at gå i skole på det der kaldes et ”Lycée”, hvilket svarer til hvad der i Danmark opdeles i henholdsvis gymnasiet, samt folkeskolens ældste klasse.

Highlights

  • Welcome Camp i Paris
  • Select: vælg at komme til Sydfrankrig, Byområde, eller Privatskole
  • Fra 14 år
  • Mange udflugtsmuligheder
  • Mulighed for Sprog Camp før ankomst
frankrig
Længde

Skoleår

afrejse

August 2020

Velkomstcamp

Inklusiv

Pris

63.300DKK

Udveksling i Frankrig

Franskmændene er stolte af deres land, deres kultur og historie. Men samtidig er den franske befolkning venlig, og deres afslappede måde at nyde livet på er bemærkelsesværdig. Deres køkkenkunst og interesse for mode eksporteres i stor stil, og de er kendt for begge dele i hele verden.

Din franske værtsfamilie kan være fra alle dele af det store land. Studerende og højtuddannende bor bla. i Fontainebleau, Lille, Toulon eller nær storbyen Lyon.

Det er muligt for into at tilbyde områdeønske på vores program i Frankrig, hvilket betyder at du også har chance for at komme på et udvekslingsophold i Paris.

Det franske skolesystem

I det franske skolesystem er den øvre grundskole opdelt i to dele. Eleverne mellem 15 og 17 år forbereder Lycée før den første del af studentereksamen. Når de franske elever fylder 18 år arbejder de frem mod den sidste del af studentereksamen. Den franske Lycée-eksamen opfylder til fulde vores danske skolekrav, og der undervises i fag som økonomi, videnskab eller teknik. Desuden vil du modtage undervisning i alle de gængse fag, som er standard hos os i Danmark. Der er desuden ofte mulighed for at tilvælge valgfag. Valgfagene varierer fra skole til skole.

De franske skoler er kendt for deres høje faglige niveau. En fransk skoledag er længere end hvad vi er vant til i Danmark, og du må påregne en del hjemmearbejde. Skoledagen starter omkring kl. 9 og slutter som regel ved 17-tiden. I løbet af dagen er der typisk en times frokostpause. Onsdag slutter skolen ved middagstid. Nogle skoler har undervisning lørdag formiddag.

Den franske skolegang vil derfor for mange opleves som mere intens end det danske skolesystem. Til gengæld har du god mulighed for at lære andre franske unge at kende gennem din tid på skolen og på dit udveslingsophold i Frankrig. Det gør det nemt at lave nye venskaber – måske for livet! Og du vil have en uvurderlig viden og forståelse for det franske sprog og den franske kultur med hjem i bagagen, når du kommer tilbage til Danmark.

 

Gratis og uforpligtende interview