Udveksling til Irland

Længde

1 - 12 måneder

Programstart

August 2021

Alder

14 - 19 år

Alt, hvad du har hørt, er sandt: Irland er et rigtig vidunder! Det er svært ikke at elske Irland. Grønne marker med hvide pletter af græssende får, små landsbyhuse med farvestrålende døre og livlige pubber. De endeløse grønne enge, vidtstrakte stenørkener og øde tørvemoser kombineres med en barsk og spændende historie med storslåede borge, kæmpemæssige sten gravsteder og gamle kirker med keltiske højkors.

Hvorfor Irland?

KULTUREN

Irland har en mange hellig- og mærkedage, der tager afsæt i katolicismens helgener. Du vil blandt andet opleve valentinsdag, der tager afsæt i helgen Skt. Valentin, der viede unge elskende i hemmelighed, og blev henrettet efterfølgende. På denne dag hyldes romantik og kærlighed i hele Irland. Du vil også opleve fejringen af Irlands skytsengel Skt. Patrick samt Allehelgensaften, som du måske kender som Halloween. 

DUBLIN

DIN FAMILIE

ST. PATRICK

Din irske værtsfamilie bliver ikke blot et opholdssted men dit nye hjem. Dermed vil du ikke kun være en udvekslingsstudent for din værtsfamilie, du vil blive budt velkommen som et familiemedlem. I Irland betyder familien næsten alt! Din værtsfamilie vil inkludere ikke blot kernefamilien men den store kernefamilie, det vil sige fætre, tanter, onkler og bedsteforældre.

En af de ting, som er specielt ved at tage på udvekslingsophold er de varige bånd, som du skaber med din familie. Dette bånd vil for mange gå videre end dit ophold, og du vil opbygge en relation for livet til både din værtsfamilie og landet.

DIN SKOLE

Irland har et meget anderledes skolesystem, end hvad du måske ellers kender til. De fleste skoler har katolske tilhørsforhold,  og det er religionen, der danner grundlaget i   Irlands kultur. Det betyder dog ikke at skolerne er religiøse, de er derimod meget åbne over for andre kulturer og religioner. Pensum vil være fuldstændig uafhængig af skolens tilhørsforhold, dvs. uanset din skoles religiøse tilhørsforhold  vil undervisningen være den samme. 

I Irland skal du som elev bære skoleuniform, der af udseende vil afhænge af skolen, du  studerer på. Uniformer forbinder mange med en begrænsning af den personlige frihed, men den kan også være med til at udligne uligheden, begrænse fordomme samt skabe en følelse af sammenhold og de allerfleste vænner sig hurtigt til det.

DIN FRITID

VANDRETUR PÅ DEN GRØNNE Ø

Irland er også kendt under navnet, “Den grønne ø”. Landet har et spektakulært grønt landskab spækket med vidtrækkende marker, bugtede floder og en frodig natur. Flere af fritids aktiverne afspejler sig i geografien. Der findes bl.a. vandreklubber, hvor du kan komme ud og opleve naturen på tæt hånd. Du kan også blive en del af en spejderforening, og lære nye overlevelsesfærdigheder og samarbejde. Derudover ligger der rideskoler, hvor du kan udforske nye stilarter eller fordybe dig i din favorit.

Der er også rig mulighed for kontaktsport såsom rugby og fodbold. Derudover har Irland  Gaelic Athletic Association (GAA), der inkluderer de to hoved sportsgrene: Gælisk fodbold og hurling.

Hvis du ikke gør dig så meget inden for  boldsport og elsker at udtrykke dig kreativt, har du også mulighed for at tilmelde dig teater- eller dramagrupper som findes på de fleste skoler. 

Så hvis du elsker at udforske nye fritidsaktiviteter, er Irland helt sikkert et sted for dig!

Priser

for et skoleår

Irland
Classic

kr. 79.750
  • Du bliver placeret på en lokal high school
  • Inkl. Orienteringsweekend
  • Oplev den irske kultur!

Gratis og uforpligtende interview

Hent vores brochure

Kontakt os