Udveksling til Italien

Længde

3 - 12 måneder

Programstart

August 2021

Alder

14 - 18 år

“Bella Italia” er landet med solen, pizza og pasta … og naturligvis de små biler! Men det er ikke alt! Prøv et udvekslingsophold i Italien. Du får mulighed for at fordybe dig i livet hos det fascinerende og glade italienske folkefærd med den særlige bevidsthed omkring traditioner, mad, kultur og socialt liv.

Tag til støvlelandet med into High School!

Hvorfor Italien?

Introdage
i Rom

Vidunderlige dage i Rom!

Vi byder dig velkommen til Italien med en 5-dages Welcome Camp i fantastiske Rom. Dette introduktionsarrangement er inkluderet i programprisen, når du rejser til Italien.

Du kan forvente spændende workshops, udflugter og sightseeing til historiske seværdigheder og naturligvis mulighed for shopping. Du vil blive indkvarteret med udvekslingselever fra hele verden, og der vil under hele opholdet være en spændende international stemning. Sammen med de andre elever får du rig mulighed for at udforske den store, historiske by i støvlelandet.

KULTUREN

Italien er et land, der emmer af historie og personlighed. Italien er faktisk en nyere stat, det blev først samlet som et land for ca. 150 år siden. Indtil da var det opdelt i regioner, hvilket stadig er tydeligt den dag i dag. Italien tilbyder derfor et hav af forskellige kulturer, dialekter og traditioner, afhængigt af hvilken region man besøger

Lige meget hvilken region man havner i, vil man opleve italienernes varme og passionerede personlighed, samt deres helt fantastiske køkken!

Italien er derudover et land, der er rigt på naturskønne områder i syd såvel som i nord! Fra det fantastiske middelhav til deres utrolige vinmarker og skønne bjerge.

FORMIDABEL KULTUR

DE SMALLE GADER

DIN FAMILIE

Italienere er et varmt folkefærd, der sætter familien over alt andet! Det er derfor ikke unaturligt at have en kæmpe familie med bedsteforældre, kusiner og fætre, der bor tæt på. Det er derfor også et fantastisk land at være udvekslingsstudent i! De går meget op i at inkludere alle i familien, og de forventer dermed også, at man selv har lyst til at være med i familien.

Den italienske ”mamma” sørger for, at man aldrig går sulten fra bordet.

Frokost og aftensmad er begge varme måltider med typisk to forskellige retter. Disse spises sammen i familien, hvor man snakker og diskuterer alt fra himmel til jord.

Det er desuden et folkefærd, der er meget stolt af deres kultur og traditioner, og de er derfor meget glade for at snakke og fortælle om disse, samt indvie andre i dem.

Hvis man vælger at tage til Italien som udvekslingselev er forkundskaber i italiensk en klar fordel, dog ikke en nødvendighed. Der vil være rig mulighed for at deltage i italienskundervisning, når man ankommer. De fleste lærer at begå sig på italiensk inden for 3 – 4 måneder, og det er derfor en oplagt mulighed for at lære et nyt sprog!

DIN SKOLE

Den italienske skolegang er en del anderledes end den danske. Den er delt ind i tre dele; Scuola Elementare, Scuola Media og Scuola Superiore. Som udvekslingelev vil man blive placeret i Scuola Superiore, som efter gennemførelse af 5 år svarer til det danske gymnasium. Her er der forskellige grene, man kan vælge.

Der er både Classico som svarer til STX, Commerciale der svarer til HHX, og en lidt mere kreativ der hedder Artistico. Man vil typisk blive placeret på 3. eller 4. år, afhængigt af ens alder og faglige niveau.

Undervisningen på den italienske skole er også meget anderledes, end hvad vi er vant til i Danmark. Her skal man være forberedt på en del udenadslære. Der er ikke klasse-diskussioner, som vi er vant til i Danmark. Derudover er der hyppige ”interrogazione”, som er en form for test af den enkelte elev. Igen er dette udenadslære, hvor man bliver hørt i sine lektier. Karakterskalaen går fra 0-10, hvor 6 er bestået, og 10 er den bedste karakter.
Skolen varer typisk fra 8.30-14 hver dag, hvorefter man tager hjem og spiser frokost med sin familie.

DIN FRITID

GELATO!

Italien er en stolt fodboldnation og anser derfor fodbold for at være deres nationalsport. Dette er dog ikke den eneste sport, italienerne er glade for. Generelt er italienerne glade for mange forskellige aktiviteter, og der er derfor rig mulighed for at dyrke et rigt udvalg af sport og hobbyer.

Italienerne er meget sociale, og du vil derfor altid have mulighed for at møde nye mennesker gennem diverse aktiviteter og sport.

Sport og fritidsaktiviteter finder oftest sted efter og uden for skolen, det vil sige i lokalsamfundet. Det giver derfor også rig mulighed for at møde andre bekendtskaber uden for skolen.

Priser

for et skoleår

Italien
Classic

kr. 59.750
  • Du er åben overfor det meste af Italien
  • Inkl. Italiensk-kursus
  • Inkl. Welcome Camp
  • Inkl. Orienteringsweekend

Gratis og uforpligtende interview

Hent vores brochure

Kontakt os