Frederikke i New Zealand
Skoleår 2013-2014

Den første rigtige skoledag var spændende, alt var nyt. Efter et par uger, havde jeg virkelig fundet min niche, kurserne var fantastiske, og folk var søde og hjælpsomme. Jeg havde de samme fag hver dag, som catering, fotografi og ‘outdoor education’.

På mine fem måneder, har jeg oplevet en masse i New Zealand. Jeg kom desværre ikke så godt ud af det med min første værtsfamilie, men jeg blev heldigvis flyttet tre uger efter, til en ny værtsfamilie. Denne familie passede meget bedre til mig. Samme dag (22 februar 2011) var der et enormt jordskælv i Christchurch. Vi måtte evakueres, og der var både døde og sårede. Det blev en tid med mange efterskælv og fridage. Alle var venlige og omsorgsfulde, og mange af mine venner, som også var på udveksling, forlod Christchurch for at vende tilbage til deres eget land. Jeg er glad for, jeg har været med til at støtte befolkningen i Christchurch, og at jeg har været med til at hjælpe med at reparere nogle af de skader, der forekom.

I månederne efter jordskælvet, foretog jeg en række ture, og havde en pause fra byen. Jeg tog på backpacking,10 dage langs vestkysten af ​​New Zealand. Jeg har besteget en gletscher, set vandfald, bevidnet af en fjord farer og mere specielle ting. Jeg har også været et par dage i Rotorua, en by på den nordlige Island, hvor du kan se røde og grønne søer, set mudder søer og set en gejser.

Min sidste tur var til Auckland og Bay Islands.

Datoen for hjemrejse kom desværre nærmere, og det var meget svært at skulle forlade New Zealand. Mine venner havde arrangeret en afskedsfest for mig, og lærerne havde bagt en kage til mig. På grund af askeskyen i Chile, kunne jeg ikke vende tilbage på den planlagte dato, og jeg var nødt til at vente et par dage mere. Til sidst landede jeg efter en lang rejse sikkert i Københavns lufthavn, og jeg kan tænke tilbage på fem super nice og særlige måneder i New Zealand. Denne oplevelse vil jeg aldrig glemme!