Udveksling til Skotland

Længde

5 - 10 måneder

Programstart

August 2021

Alder

14 - 19 år

Skotland udgør den nordlige del af Storbritannien og omfatter desuden omkring 800 øer. Landet består både af højland og lavland, savtakkede bjerge, græsklædte højder med brægende får, lavthængende skyer og spejlblanke søer. Skotland er kilten og sækkepibens hjemland, og måske dit nye værtsland?

Slottet silhuet mod en blå forårshimmel med en gul dis af påskeliljer, der lægger sig på skråningerne under Esplanaden. Sommer daggry med kun skrigende måger til at bryde den uventede stilhed. Du er måske vej mod en café på en kølig decembermorgen, mens tågen holder fast i spirene i den gamle bydel. Og nu festivals fyrværkeri knitrende på nattehimlen, mens du står, midt i en skare i Princes Street Gardens. Alle årstiderne bringer noget forskelligt til Skotlands hovedstad.

Hvorfor Skotland?

Med vores program vil du med sikkerhed blive placeret i Edinburgh! Det betyder du befinder dig i Skotland hovedstad og i en by med et landskab malet med bygninger og monumenter på toppen af ​​krogede klipper. Fra den gamle bys maleriske virvar af middelalderlige huse stablet højt langs Royal Mile, hvis skyline spænder mellem det sorte Castle Rock og den russet palisade i Salisbury Crags, til The New Town’s pæne gitter af neoklassisk respektabilitet, tilbyder byen et konstant skiftende perspektiv.

KULTUREN

Skotlands traditioner er næsten 1000 år gamle, og stammer de tidligste klaner i det 12. århundrede.

Alle kender klichéen af sækkepiber på shortbread kagedåser. Men har du oplevet den betagende virkelighed af hundrede sækkepiber, der spiller på samme tid? Dette er ikke et billede fra Skotlands kulturelle fortid, men det sker hver august i Royal Edinburgh Military Tattoo og på Glasgow Green.

Hvordan med mad og drikke? 

Vi kender alle de stereotype forestillinger om traditionel skotsk mad – haggis, grød og whisky. Sådan er det ikke længere. Skotlands nye elite af super-kokke som Gordon Ramsay, Nick Nairn og Andrew Fairlie tager landets utrolige naturlige produkter – oksekød, vildt og skaldyr – og løfter dem til Michelin-stjernede niveauer.

Eller at kilten har fået et comeback på catwalken, hvor designere som Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood og Glasgow’s egen Jonathan Saunders tager traditionel skotsk beklædningsgenstande til steder, som klanerne aldrig har drømt om.

Sækkepipe

DET SMUKKE TERRÆN

DIN FAMILIE

Skotterne er som irerne meget gæstfrie. De er meget stolte over at være skotske, og det er næsten en fornærmelse for dem hvis man kalder dem „British“. Familielivet og traditionerne er meget vigtige elementer for skotterne. Hver familie har for eksempel deres egen farve og mønster til nationaldragten „kilten“. Kilten kommer du til at se flere gange i løbet af dit ophold.

Alle vores elever på Skotland-programmet har garanti for at få eget værelse hos sin værtsfamilie.

DIN SKOLE

Måske er du allerede begyndt at læse alt, hvad du kan finde om Skotland og dets skolesystem? Skolesystemet i Skotland svarer til skolesystemet i England.

På de  fleste skoler i Skotland vil det være et krav at bære skoleuniform. Hvis du er dreng, vil du normalt skulle bære bukser, skjorte og pullover, mens hvis du er en pige, vil du bære nederdel, bluse og pullover.

Skolen i Skotland er formel, og skotske lærere vil kræve disciplin og respekt i deres klasseværelse. Lærere forventer at blive adresseret som Mr eller Mrs. Ligesom hjemme, forventer lærerne også, at du kommer til tiden,og får lavet lektier og andre opgaver udført og afleveret til tiden. En studerende modtager karakterer, og der udarbejdes skolerapporter. Det skotske klassificeringssystem består af en skala med fire bogstaver, hvor A er den højeste karakter.

DIN FRITID

FANTASTISKE KULTUROPLEVELSER

At gå i skole i Skotland vil være et spændende eventyr. Du kan være sikker på,  at det vil være meget anderledes end hjemme. Nogle ting vil du måske ikke bryde dig om, mens andre ting vil du finde spændende. Men det er vigtigt altid at huske på, at have et positivt mindset til det, der kan være anderledes. Når alt kommer til alt, er en af ​​grundene til at komme til Skotland at opleve noget nyt.

Priser

for et skoleår

Skotland
Classic

kr. 76.750
  • Der garanteres placement i Edinburgh-området
  • Inkl. Orienteringsweekend
  • Oplev den skotske natur!

Gratis og uforpligtende interview

Hent vores brochure

Kontakt os