Udveksling til Tyskland

Længde

5 - 12 måneder

Programstart

August 2021

Alder

14 - 18 år

Tyskland er vort naboland, og du har gode muligheder for at fortsætte med din erfaring med tysk kultur og levevis, når du vælger et skoleår i Tyskland.

Efter dit ophold som udvekslingsstudent vil du tale flydende tysk og have et indgående kendskab til kulturen og deres historie. De fleste danskere forbinder Tyskland med lederhosen, pølser og hornmusik, men Tyskland er meget mere end det.

Rejs til into‘s hjemland med into!

Hvorfor Tyskland?

KULTUREN

Tyskland er en stor global økonomi med innovative kunst-, design- og produktionsmiljøer. Landet identificeres verden over med sine eventyrslotte, frodige floddale, idylliske landsbyer og tætte gamle skove. Landet byder både på rig kulturarv og moderne metropoler og er utroligt varieret. Hver af de 16 tyske stater byder på sine fascinerende landskaber, turistattraktioner og kulinariske specialiteter. Med godt 80 millioner indbyggere er Tyskland det folkerigeste land i EU, og samfundet udgøres af en mangfoldighed af forskellige kulturer.

Tyskland er kendt som ”landet for poeter og tænkere”.

Tyskerne læser meget og er refleksive omkring livets gang.

Halvdelene af tyskerne læser en bog mindst én gang om ugen. Når de ikke læser, elsker tyskerne dog mad, såsom bratwurst, currywurst og generelt rigtigt mange former for ”wurst”. De er glade for musikfestivaller hvor de kan danse hånd i hånd. Alt dette, og meget mere kan du opleve med into i Tyskland.

SMUK ARKITEKTUR

MASSER AF WEEKENDTURE

DIN FAMILIE

Tyskere kan udadtil virke ret formelle med deres meget høflige tale- og omgangsform, men når du først lærer dem at kende, finder du ud af, at tyskerne er et meget gæstfrit og åbent folk, der holder af fest og sjov, „Gemütlichkeit“.

Der er som i de fleste europæiske lande ikke længere nogen typisk familiestruktur. Begge forældre arbejder som regel, og den tyske familie kan være enlige forældre, patchworkfamilier eller en kernefamilie. Stort set alle tyskere har et godt indtryk af danskerne og et indgående kendskab til Danmark, idet mange tilbringer deres sommerferie i Danmark.

Vores tyske værtsfamilier er fordelt over hele landet, og de melder sig af interesse og åbenhed overfor nye kulturer og måder at leve på.

DIN SKOLE OG FRITID

Skolesystemet i Tyskland varierer mellem de forskellige forbundsstater, men alle steder er undervisningen af høj kvalitet. Du vil blive placeret på et gymnasium i nærheden af din værtsfamilie, hvor du alt efter alder og karakterer vil komme i 11. eller 12. klasse. Det tyske gymnasium går fra 5. – 13. klasse, hvoraf 11. – 13. klasse svarer til det danske gymnasium. Skolegangen og fagene ligner det danske gymnasium.

Du vil ofte have mulighed for at lave en ordning med skolen, så du f.eks. i en periode følger nogle timers grammatikundervisning på et lavere niveau.

Fritidsaktiviteter er meget populære i Tyskland – specielt sport. Omkring 40% af alle tyskere dyrker sport regelmæssigt. Den mest populære sportsgren er fodbold, men også gymnastik, tennis, skydning, atletik og håndbold er populære sportsgrene.

Priser

for et skoleår

Tyskland
Classic

kr. 74.750
  • Du er åben overfor det meste af Tyskland
  • Mulighed for at vælge by i Tyskland
  • Mulighed for sprogkursus
  • Inkl. Orienteringsweekend

Gratis og uforpligtende interview

Hent vores brochure

Kontakt os