Udveksling i Tyskland

 

Udveklingsophold i Tyskland

Tyskland er vort naboland, og du har gode muligheder for at fortsætte med din erfaring med tysk kultur og levevis, når du vælger et skoleår i Tyskland.

Efter dit ophold som udvekslingsstudent vil du tale flydende tysk og have et indgående kendskab til kulturen og deres historie. De fleste danskere forbinder Tyskland med lederhosen, pølser og hornmusik, men Tyskland er meget mere end det.

Tyskland er en stor global økonomi med innovative kunst-, design- og produktionsmiljøer. Landet identificeres verden over med sine eventyrslotte, frodige floddale, idylliske landsbyer og tætte gamle skove. Landet byder både på rig kulturarv og moderne metropoler og er utroligt varieret. Hver af de 16 tyske stater byder på sine fascinerende landskaber, turistattraktioner og kulinariske specialiteter.

Med godt 80 millioner indbyggere er Tyskland det folkerigeste land i EU, og samfundet udgøres af en mangfoldighed af forskellige kulturer.

Som noget nyt kan into nu tilbyde områdevalg for vores elever til det tyske udvekslingsprogram. Det betyder, at du har mulighed for at ønske en region, hvor du gerne vil bo og gå i skole. Vi vil naturligvis gøre vores bedste for at imødekomme dit områdeønske.

Værtsfamilien i Tyskland

Tyskere kan udadtil virke ret formelle med deres meget høflige tale- og omgangsform, men når du først lærer dem at kende, finder du ud af, at tyskerne er et meget gæstfrit og åbent folk, der holder af fest og sjov, „Gemütlichkeit“.

Der er som i de fleste europæiske lande ikke længere nogen typisk familiestruktur. Begge forældre arbejder som regel, og den tyske familie kan være enlige forældre, patchworkfamilier eller en kernefamilie. Stort set alle tyskere har et godt indtryk af danskerne og et indgående kendskab til Danmark, idet mange tilbringer deres sommerferie i Danmark. Vores tyske værtsfamilier er fordelt over hele landet, og de melder sig af interesse og åbenhed overfor nye kulturer og måder at leve på.

High School i Tyskland

Skolesystemet i Tyskland varierer mellem de forskellige forbundsstater, men alle steder er undervisningen af høj kvalitet. Du vil blive placeret på et gymnasium i nærheden af din værtsfamilie, hvor du alt efter alder og karakterer vil komme i 11. eller 12. klasse. Det tyske gymnasium går fra 5. – 13. klasse, hvoraf 11. – 13. klasse svarer til det danske gymnasium. Skolegangen og fagene ligner det danske gymnasium.

Du vil ofte have mulighed for at lave en ordning med skolen, så du f.eks. i en periode følger nogle timers grammatikundervisning på et lavere niveau.

Sport og fritid i Tyskland

Fritidsaktiviteter er meget populære i Tyskland – specielt sport. Omkring 40% af alle tyskere dyrker sport regelmæssigt. Den mest populære sportsgren er fodbold, men også gymnastik, tennis, skydning, atletik og håndbold er populære sportsgrene.

 

tyskland
Længde

Skoleår

afrejse

August 2020

Velkomstcamp

Ingen camp

Pris

84.300DKK

“Choose Your City” Program

Hvis du foretrækker at bo i en storby, måske fordi du gerne vil dyrke en speciel sport, så har vi det perfekte program til dig. Vi kalder det for ”Choose Your City”. Du kan vælge imellem byerne Berlin, Dresden, Lübeck og München.

Hvis du vælger dette program, kan vi garantere, at du bliver placeret i et boligområde med måske op til 20-30 minutter med offentlig transport, og hver by har en personlig kontaktperson der finder din værtsfamilie og som holder kontakt med dig undervejs.

Berlin er Tysklands livlige hovedstad med ca. 3,7 millioner indbyggere og regnes som en verdensmetropol. Her kan du se resterne af Berlinmuren, besøge den fredelige og grønne Tiergarten eller en af Berlins mange museer og UNESCO-verdensarv steder, den berømte Kurfurstensdamm ikke mindst. Her findes et væld af skoler, sportsklubber, biografer og caféer, musikklubber, og shopping centre.

Dresden er hovedstaden i Sachsen ved bredden af den smukke flod Elbe med 780.000 indbyggere. Dresden er frodig og grøn, fyldt med skove, haver og parker. Byen er fyldt med kulturel- og kunstnerisk historie; Frauenkirche, Zwinger palads, Semperopera, museer, flodkrydstogter, ”cable cars”, shopping og sportscentre. Og selvfølgelig den største grønne diamant i verden og den flotteste mælkebutik.

Lübeck, den gamle hansestad med 220.000 indbyggere, ligger tæt på Hamburg og Rostock. Byen er det perfekte udgangspunkt for at udforske den nordlige del af Tyskland og de byer, der er berømte for deres lange traditioner som selvstændige handelshavne. Det er et dejligt område fyldt med natur og overraskelser. At gå ned gennem Lübecks gamle bydel føles som at træde ind i et eventyr. Arkitektoniske perler, snoede passager og cafélignende gårdhaver afslører nye overraskelser om denne charmerende by. I Lübecks bugt er der fantastiske strande.

München er absolut et fantastisk mix af tradition og teknologi. München er hovedstaden i Bavaria og har 1,5 millioner indbyggere, hvilket gør byen til Tysklands tredjestørste. Byen ligger ved floden Isar og her findes de berømte Englandshaver med mulighed for at svømme og solbade. München ligger også hjem til oktoberfesten; en verdenskendt festival med musik, sjov, markeder, underholdning og events. Andre attraktioner findes også i denne by, såsom opera, teatre og museer. Bavaria ligger ved foden af de tyske alper, og mange mennesker fra München tager ud og står på ski i weekenderne, som nemt kan nås med et tog.

Gratis og uforpligtende interview