Udveksling i USA 

 

USA er den mest populære destination blandt vores elever. Tag på udveksling i USA, hvis du ligesom tusindvis af unge fra hele verden drømmer om at opleve „American way of life“ og livet på en amerikansk High School. Den amerikanske kultur er kendetegnet ved gæstfrihed, åbenhed og mange muligheder.

into tilbyder dig en unik chance for at komme på dit eget amerikanske eventyr. Du kan komme til én af mange forskellige stater: Arizona, New York, Arkansas, Florida og Californien for blot at nævne nogle. I det følgende kan du læse om into‘s USA programmer, prisen for et udvekslingsophold og om livet som udvekslingsstudent i USA.

Bestil samtidig en brochure om udveksling og få informationerne med posten.


DET RIGTIGE PROGRAM FOR DIG

Med into har du flere forskellige muligheder for udveksling i USA. Hvis du er i tvivl, om hvilket program der passer til dig, kan du kontakte kontoret eller booke et gratis møde og høre mere om dine muligheder.

USA Classic – det mest populære program
Her bor du hos en frivillig værtsfamilie og indskrives på en lokal skole. Placeringen kan være over hele USA, og skolen er en klassisk offentlig “High School”. Hvis du vil ønske region eller stat er der mulighed for at tilkøbe dette. Welcome Camp er inklusiv i programprisen.

USA Select
Her vælger du selv distrikt/skole ud fra vores udvalg. into hjælper dig med at udvælge det distrikt, som passer bedst til dine ønsker, præferencer og prisleje. Welcome Camp er valgfrit og kan tilkøbes.

USA Boarding School (Efterskole)
Som efterskole elev indkvarteres du på din “High School”. Efterskole i USA er en fantastisk mulighed for at komme tæt på den amerikanske kultur, samtidig med at du får tætte venskaber med andre unge. into hjælper dig med at udvælge den skole, som passer bedst til dine ønsker, præferencer og prisleje. Welcome Camp er valgfrit og kan tilkøbes.


VÆRTSFAMILIEN

Alle into’s værtsfamilier i USA er frivillige og modtager ingen form for betaling. Før en værtsfamilie kan blive godkendt, skal deres bolig, økonomi, straffeattest og motivation grundigt tjekkes. Den typiske amerikaner er gæstfri, social og stolt af sin nationalitet. Det fantastiske ved udveksling i USA er, at den venlige amerikanske kultur og det nationale fælleskab kan mærkes, uanset hvor i landet du befinder dig.

Amerikanernes fællesskab kommer bl.a. til udtryk igennem deres sportslige engegement. For mange amerikanere er Super Bowl f.eks. en vigtig begivenhed på bølgelængde med helligdage. Generelt gør amerikanske familier meget ud af at fejre højtider – hvad enten det er jul, fødselsdag, “Thanksgiving”, “Halloween” eller “High School Graduation”. I de fleste familier er det også almindeligt, at man laver forskellige aktiviteter sammen i løbet af weekender og ferier.

Din værtsfamilie vil modtage dig med åbne arme og være meget interesseret i at lære dig og den danske kultur at kende. De fleste elever etablerer livslange venskaber med familier og skolekammerater i løbet af deres ophold.


PERSONLIG KONTAKTPERSON

Som organisation har into ekstra fokus på tryghed, når du skal på udveksling. For os er det derfor vigtigt at løbende følge op på, hvordan du har det under dit ophold. Derfor tildeles du en kontaktperson, som bor max. 2 timer væk. Dette vil være din primære kontakt, hvis du skulle have spørgsmål eller henvendelser i løbet af dit ophold. Din kontaktperson vil opsøge dig på telefon eller mail hver måned og rapporterer til into-kontoret i Danmark, om hvordan du har det. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at skrive eller ringe til kontoret i Danmark under dit ophold.


 

 USA Classic
Længde

Skoleår

Afrejse

Juli/Aug 2020

Velkomstcamp

Inklusiv

Pris

69.750DKK 

 USA Select/USA boarding school
Længde

Skoleår

afrejse

August 2020

Velkomstcamp

Inklusiv

Pris

Fra 145.000DKK

HIGH SCHOOL

De amerikanske skolers størrelse og elevtal er meget forskelligt og siger ikke noget om kvalitet i eller udbud af fag. De fleste skoler vil lade dig have indflydelse på skoleskemaet, således at du selv kan vælge flere af dine fag. Engelsk og historie er obligatorisk. Visse skoler lader udvekslingselever få eksamensbevis og deltage i “High School Graduation”. Samtlige into-elever modtager et officielt diplom efter opholdet. Dette er diplomet, som elever bruger i deres CV, hvis de efterfølgende søger job eller videregående uddannelse. 

At gå på High School er en væsentlig del af dit ophold i USA. Skolesystemet består af grundskole og High School fordelt på 12 klassetrin. Skolestart og –slut varierer mellem de forskellige stater, da uddannelse er reguleret på statsligt niveau. Derfor vil udvekslingselever ikke alle rejse fra og til Danmark på helt samme tid. Tilsvarende varierer den præcise længde på skoleåret. Det skyldes ofte „snedage” i nogle stater, hvor skolen må holde lukket. Skoleåret inddeles ofte i 2 eller 3 semestre.

Til skole kører eleverne oftest med skolebus eller bliver kørt af familien. Undervisningen begynder mellem kl. 7:30-8:30. Efter 3. eller 4. lektion er der „lunch break“. Den sidste del af den obligatoriske undervisning slutter omkring kl. 15:00. Derefter står skolebusserne klar til at køre dig hjem, med mindre du dyrker en sport på skolen eller deltager i et af skolens andre fritidstilbud. into anbefaler alle vores elever at deltage i fritidsaktiviteter på skolen, da du her knytter særligt stærke relationer og venskaber. Der vil oftest også være skolebusser, der kan køre dig hjem efter disse aktiviteter. 


FAG I SKOLEN

Som elev vil du komme i kontakt med en vejleder på skolen, som kan være til stor hjælp specielt i begyndelsen af skoleåret, hvor du vælger fag. Udvalget af fag er typisk meget større end i Danmark. Nogle skoler tilbyder op imod 100 forskellige fag. Foruden obligatoriske fag har du ofte mange muligheder for at vælge fag ud fra dine interesser. Fagudbuddet kan bestå af fx teater, kunst, journalistik, hjemkundskab, IT, fotokursus, keramik og skoleband. Husk dog, at du ikke har krav på at få ønskerne opfyldt. Det er skolen, der fastlægger dit klassetrin og dine muligheder for fagvalg.

Typisk indplaceres vores elever i sophomore eller junior klasse efter din alder. Selvom du f.eks. bliver senior, kan du godt vælge fag, hvor du i nogle timer er sammen med elever fra 10. eller 11. klasse. Ved slutningen af hvert semester eller trimester vil du modtage et certifikat i form af et “Report Card”; som svarer til en karakterudskrift.


SPORT OG FRITID

Efter skoletid udbydes en del fritidsaktiviteter, også kaldet „Extra Curricular Activities“. Disse aktiviteter er frivillige og varer som regel et par timer. Der udbydes amerikanske sportsgrene som bl.a. American Football, Baseball, Basketball, Track and Field (atletik), Softball, og andre sportsgrene som fodbold, svømning og volleyball. Hvis du ikke er til sport, er der mange andre „clubs“ du kan deltage i, f.eks. School-band, Photography, Theater, Yearbook, International Club eller Volunteer Club. Udbud af sportsgrene og klubber afhænger af skolen.

Gennem deltagelse i aktiviteter efter skoletid vil du opleve den amerikanske „High School Spirit“, som giver dig en tættere tilknytning til din skole og skolekammerater. Det kommer især til udtryk ved weekendernes sportsarrangementer med holdkampe i American football eller basketball mod de andre skoler i området.

Traditionsrige fester som „Homecoming“ „Snowball“ og „The Senior Prom“ er højdepunkter i løbet af skoleåret. Vi opfordrer vores elever til at tage del i flere skoleaktiviteter. Jo mere aktiv du er, desto sjovere bliver dit udvekslingsophold i USA.


DEN AMERIKANSKE KULTUR

Som udvekslingsstudent i USA vil du komme til at opleve en meget anderledes kultur end den danske. Der er desuden kulturelle forskelligheder imellem stater, regioner, byer og sågar lokaleområder. Det kræver tilvænning, men er også dét, der gør udveksling spændende og sjovt.

At gå på High School i USA er en anden oplevelse end i Europa eller Danmark – og det vil man helt sikkert komme til at mærke. Man vil få et helt andet perspektiv på den danske og europæiske kultur, ved at opleve den amerikanske kultur indefra.

Amerikanere har meget mere tendens til at være udadvendte, venlige og imødekommende overfor udlændinge. Bl.a. kan man opleve, at blive inviteret ind i en Amerikaners hjem, og mødes over middag, hos nogen du lige har mødt.

På samme tid har amerikanere ikke altid let ved at forstå den europæiske måde at gøre tingene på, og de har helt klart deres egen tilgang til tingene. Nogle ting går igen i hele USA og adskiller sig mærkbart fra hvordan tingene er i Europa.

F.eks. er amerikanerne et mere udpræget religiøst land end Danmark. På trods af der ingen statskirke er, spiller de private kirker og frikirkerne en stor rolle i det lokale liv for rigtig mange amerikanere. Det er i det hele taget mere almindeligt at være praktiserende kristen, og have en tro og overbevisning, end i Danmark.

Kirkerne spiller også en stor rolle i forhold til velgørenhed, hjælp til hjemløse, samt drift af skoler, hospitaler og sportsaktitivteter for unge og børn. Det er ofte i religiøse fælleskaber, at amerikanere mødes og snakker sammen. I mange lokalsamfund findes en unge-gruppe som del af kirken, hvori unge ses og laver aktiviteter sammen. Der er plads til alle, og de fleste af aktiviteterne har ingenting med religion at gøre – men er en måde for unge at mødes og være sammen på.

Du behøver slet ikke at være religiøs for at blive udvekslingselev i USA. De fleste amerikanere er åbne overfor andre overbevisninger end deres egne. For mange udvekslingselever er det en stor oplevelse at besøge en amerikansk kirke, overværge deres gudstjenester, og i den forbindelse også møde andre unge.

Den amerikanske populære kultur og underholdningsbranche er vidt udbredt i Europa. Den yder stor indflydelse på vores kultur gennem film, musik, kendte personer og de nye teknologiske innovationer indenfor underholdningsbranchen såsom mobiler, computerspil og sociale medier.

Denne underholdningskultur vil du møde i endnu mere udpræget grad i USA, ligesom at du vil møde en anderledes madkultur, hvor det som med meget andet i USA gør sig gældende, at ”større er bedre!”.

 

Gratis og uforpligtende interview

Boarding School

Efterskole i USA

into tilbyder efterskole i USA – og op til 50% rabat på den normale pris på et ophold på en efterskole i USA.

Vi har en række efterskoler over hele USA og du kan vælge en skole som passer lige præcis til dig. Efterskole giver dig mulighed for at fordybe dig i de fagområder som interesserer dig allermest – fra de kreative fag som design, musik og drama, filmproduktion, TV-produktion og journalistik til samfundsfag og de naturvidenskabelige fagområder. Har du en sportsinteresse, som du gerne vil udøve i USA, er efterskole et rigtig godt valg. 

Du bor på skolen i 2-3 sengs værelser og ofte sammen med andre, ofte internationale, studerende. Der er et utal af fritidsaktiviteter og arrangementer og der bliver passet rigtig godt på dig og de andre internationale studerende.

Ring eller skriv til kontoret for mere information.

Tilmeldingsfrister
  • 15-04 året for afrejse – Ansøgningsfrist
  • 30-09 året før afrejse – Early Bird rabat

Welcome Camp

4-dages Welcome Camp i New York City!

New York Campen er den ideelle start på dit amerikanske eventyr. Her vil du få masser af tips og informationer, som vil lette overgangen til dit nye amerikanske liv.

Sammen med de andre into elever, bor I på et Manhattan-hostel i hjertet af New York. Der vil være et team af rutinerede into medarbejdere omkring jer 24 timer i døgnet og sammen med udvekslingselever fra hele Europa, skal I opleve Frihedsgudinden, Central Park og legendariske Times Square. Udover sightseeing og udflugter vil der være workshops og selvfølgelig shopping.

Roos og Eline på Liberty Island
Man bør ikke gå glip af at besøge Frihedsgudinden på Liberty Island.
Welcome Camp
Inger ved Times Square
En slapper!
Efter alle de seværdigheder og shopping tages der en slapper!
På toppen af Rock
Et besøg på toppen af Rockefeller Center
Farverig solbeskyttelse 
Karel, Duco og Thomas
New York, New York!
Altid rart og hyggeligt at kunne være sig selv, når man er en gruppe af mennesker fra samme land. Her er det de hollandske piger i New York.

Marianne i Amerika
Skoleår 2013-2014

Denne udveksling har været et valg, som jeg er meget glad for at jeg tog. Jeg kan se tilbage på et fantastisk år, og selv om det ikke altid har været let, har jeg fået en hel masse smukke minder. Min værtsfamilie, var en stor familie, og selv om det var til tider var en smule hektisk, så var det rart og sjovt! Især med mine to yngste værtssøstre, fik jeg et meget tæt forhold, og jeg kan helt sikkert sige, at jeg har fået en ekstra familie.

Læs mere ➧

Inger i Amerika
Skoleår 2014-2015

Jeg har haft den bedste værtsfamilie. De gjorde virkelig en masse for mig og den anden pige de også havde i udveksling! Jeg er virkelig heldig, at jeg endte med sådanne søde og generøse mennesker.

Læs mere ➧

Marie i Amerika
Skoleår 2014-2015

Jeg har haft den bedste værtsfamilie. De gjorde virkelig en masse for mig og den anden pige de også havde i udveksling! Jeg er virkelig heldig, at jeg endte med sådanne søde og generøse mennesker.

Læs mere ➧

Robert i Amerika
Skoleår 2014-2015

Jeg har haft den bedste værtsfamilie. De gjorde virkelig en masse for mig og den anden pige de også havde i udveksling! Jeg er virkelig heldig, at jeg endte med sådanne søde og generøse mennesker.

Læs mere ➧

Tim i Amerika                     Skoleår 2013-2014

Jeg har haft den bedste værtsfamilie. De gjorde virkelig en masse for mig og den anden pige de også havde i udveksling! Jeg er virkelig heldig, at jeg endte med sådanne søde og generøse mennesker.

Læs mere ➧

Josephine i Amerika
Skoleår 2014-201

Jeg har været i Prairie Grove, en lille by i Arkansas. Min værtsfamilies medlemmer var, en pige på fem og en på 18 og to drenge på 20 og 22. Min familie var der altid for mig, og de har vist mig så mange steder som muligt. Vi havde det rigtig godt sammen med min værtsfamilie, og det var ligesom at være et ekstra familiemedlem.

Læs mere ➧