Robert i Amerika
Skoleår 2014-2015

Det første jeg lærte på min skole, var at man skal forsøge at kommunikere og socialisere med de amerikanske studerende. Det startede med en masse korte samtaler og et par svære første dage. Min lokale repræsentant havde forberedt mig på dette, så det var heldigvis ikke nogen overraskelse. Den anden uge var allerede meget bedre.

Jeg spillede amerikansk fodbold, den første sæson, og jeg kan fortælle dig, at det ikke kan sammenlignes med nogen hollandsk sport. Hver dag efter skole er der to timers træning, dette var meget hårdt i begyndelsen, men efter to uger, blev det nemmere. Jeg har deltaget i cirka fem konkurrencer og det kan beskrives med ét ord: Fantastisk!

Om vinteren stod jeg på snowboard, dette blev ikke arrangeret af skolen. En af mine venner fra fodbold, stod på snowboard hver weekend, og gennem ham, lærte jeg snowboard at kende. Efter snowboarding begyndte jeg at spille golf. Dette var et stort vendepunkt for mig, da jeg har spillet hockey i 12 år. Golf var rigtig sjovt og jeg kunne måske godt tænkte mig at fortsætte med at spille, når jeg kommer hjem.

Noget af det sjoveste var filmaftener med mine amerikanske venner, som altid kunne få mig til at grine og smile. Den mest mærkelige oplevelse jeg havde, var “Branding”, brandemærkning af kalvene. Jeg var med en ven og hans familie, på besøg, på onklens gård.

Det første indtryk jeg fik af USA var, at der i lufthavnen var meget ‘security’, men ligeså snart man kommer gennem denne sikkerhedskontrol, så er alt meget nede på jorden.